De weg van onderzoek naar een erkende behandeling

Trends:2nov 2023

Op 2 november verscheen er in Trends een boeiend interview met Bart Van Acker CEO van QbD en Frederik De Smet. Het gesprek legde de nadruk op een cruciaal samenspel tussen de academische en commerciële wereld.

Vlaanderen heeft een perfomante, echter academici hebben vaak wel inzicht in het werk van andere onderzoekscentra, maar ze missen soms het diepgaande begrip van wat er zich afspeelt in de dynamische omgeving van commerciële ondernemingen.

Het doel van academisch onderzoek heeft als uiteindelijk doel het ontwikkelen van goedgekeurde medicijnen en erkende behandelingen. Hier komt Qbd, het bedrijf opgericht door Bart Van Acker, in beeld. Het fungeert als een essentiële schakel tussen deze twee werelden, en speelt een sleutelrol bij het begeleiden van kleine start-ups en middelgrote bedrijven in de ontwikkeling van hun ideeën tot volwaardige producten.

In een tijd waarin wetenschappelijke ontdekkingen sneller dan ooit plaatsvinden, zijn bedrijven zoals Qbd de sleutel tot het ontsluiten van het volledige potentieel van Vlaanderens biotechscene. Door bruggen te bouwen tussen kennis en commerciële toepassingen, leggen zij de fundering voor de volgende generatie innovatieve doorbraken in de medische wereld.
Het volledige interview kan je hieronder terug vinden.